Wat was het lekker weer, en ik zag onze hele paardenwei vol met die mooie gele bloemen. Vorig jaar heb ik veel gelei gemaakt, maar dit jaar wilde ik wat anders maken. Trouwens een paar dagen later was het weer zo’n mooi weer en toen kon ik het niet laten om alsnog gelei te maken. Maar goed in deze blog het recept van de paardebloemenhoning.
Honing geeft je trouwens weerstand, en de paardebloem is erg goed voor de reiniging van je lever. Dus lekker en gezond.
Het recept van de honing:
Benodigdheden:
- 10 vers geplukte paardebloemen
- 1 pot biologische honing
- 1 glazen potje met deksel
Hoe maak je het:
- Snij de groene achterkant van de paardebloemen af (deze is ook eetbaar, maar dan wordt de honing meer bitter).
- Vul het potje tot maximaal de helft met de 10 paardebloemen.
- Vul de rest van het potje aan met de honing.
- Roer met een lepeltje door de honing om ervoor te zorgen dat de zuurstof tussen de bloemen weg kan gaan en sluit de deksel.
- Zet het potje op een zonnige plaats op de vensterbank of zo.
- Laat het potje 2 weken staan
- En dan is het klaar.
- Smullen maar.
Je hoeft de paardebloemen niet te verwijderen. Deze zijn gewoon eetbaar.
Lekker dagelijks één eetlepel hiervan innemen is goed voor de algehele weerstand. Het werkt overigens ook fijn als je een zere keel hebt.
Ik had maar 1 potje gemaakt, om te kijken of het wat is. Het is superlekker en het is al bijna op.